Adventskalendrar julen 2023


Topplista 2024:
Innehåller annonslänkar
1. Partyhallen Tomtedräkt
  • Funnits sedan 2015
  • Bra utbud av tomtedräkter!
  • En uppstickare!
  • Snabba leveranser!
  • Betyg: 5-stars-betyg
Tomtedräkter »

Adventskalendrar har blivit en omåttligt populär tradition i många hem runt om i världen, inte minst i Sverige där nedräkningen till jul blir till en spännande och festlig ritual för både barn och vuxna. Marknaden erbjuder idag en uppsjö av alternativ för den som önskar en daglig överraskning i adventstid. Från de klassiska kalendrarna med små chokladbitar bakom varje lucka, till mer specialiserade varianter som innehåller allt ifrån gourmetgodis och exotisk lakrits till skönhetsprodukter och parfymer. Till och med hobbyrelaterade kalendrar finns, som kan innehålla pysselmaterial, garn eller små verktyg för den händige. För den som söker en mer personlig touch finns även möjligheten att skräddarsy sin egen kalender med små gåvor som man vet kommer att uppskattas av mottagaren. Det handlar inte bara om själva innehållet, utan också om förväntan och den dagliga glädjen av att öppna en ny lucka. Här nedan listar vi några adventskalendrar för olika smaker och intressen.

Chokladkalendrar

Den traditionella chokladkalendern är fortfarande en favorit hos många. Men de senaste åren har variationen ökat rejält. Nu kan chokladälskare välja mellan allt från klassiska mjölkchokladkalendrar till lyxvarianter fyllda med handgjorda praliner från kända chokladtillverkare. Ekologiska och fair trade-märkta alternativ finns också för den som vill njuta med gott samvete. Det är en utmärkt start på dagen för den som inte kan motstå lite sötma.

Te- och Kaffekalendrar

För te- och kaffeentusiaster finns det adventskalendrar som erbjuder nya smaker för varje dag i advent. Te-kalendrar kan innehålla allt från svart och grönt te till kryddiga chai-blandningar och lugnande örtteer. Kaffekalendrarna är inte sämre de, med single-origin kaffebönor, olika rostningsgrader och smaksatta varianter som förgyller morgonstunden. En perfekt gåva till den som uppskattar en god kopp och vill utvidga sina smakhorisonter.

Skönhetskalendrar

En skönhetskalender är en glamorös twist på adventstraditionen och kan innehålla allt ifrån smink och hudvårdsprover till nagellack och ansiktsmasker. Varje lucka är en chans att testa en ny produkt och kanske hitta nya favoriter. Det finns varianter för alla budgetar, från lyxiga kalendrar från kända varumärken till mer prisvärda alternativ. En sådan kalender är inte bara en överraskning, den är också ett sätt att skämma bort sig själv eller en nära vän i adventstid.

Delikatess- och Gourmetkalendrar

För finsmakaren finns det kalendrar som erbjuder allt från små smakprov av ostar, korvar och andra delikatesser, till gourmetlakrits eller exotiska kryddblandningar. Dessa kalendrar är ett utmärkt sätt att prova på nya smaker och kanske till och med inspirera till nya matlagningsexperiment. De ger en kulinarisk upptäcktsfärd genom december och kan vara ett roligt sätt att räkna ner till julafton för den som älskar att laga mat och äta.

Hantverks- och Hobbykalendrar

Till den kreativa och händiga personen kanske en hobbykalender skulle passa bäst. Dessa kalendrar kan inkludera material och verktyg för att göra smycken, sticka en halsduk eller komplettera verktygslådan. Det finns även adventskalendrar för barn som fokuserar på lek och lärande, med pedagogiska leksaker eller små böcker bakom var med pedagogiska leksaker eller små böcker bakom varje lucka. Dessa kalendrar är inte bara underhållande utan också givande, då de kan hjälpa till att utveckla nya färdigheter eller fördjupa befintliga hobbyintressen. De dagliga överraskningarna kan bli till ett projekt som både vuxna och barn kan se fram emot att arbeta på varje dag och ge en känsla av tillfredsställelse när man ser sitt arbete växa fram fram till julafton.

Sammanfattning av våran guide om Adventskalendrar

En adventskalender kan verkligen sätta guldkant på decembermorgnarna och skapa en förväntansfull och mysig stämning i hemmet. Oavsett om du föredrar sötsaker, drycker, skönhet, delikatesser eller kreativa projekt, finns det en adventskalender som passar alla intressen och smaker. Det är en härlig tradition som både värmer och förhöjer stämningen i väntan på julens glädje.


Adventskalendrar är ju något som verkligen blivit populärt senaste åren. Det vill säga julkalendrar där man öppnar en lucka från den 1 december till 24 decemeber och julafton. Att det heter adventskalender är således något missvisande kanske eftersom första advent inte måste vara den 1 december. Men hur som helst så har traditionen i Sverige blivit att vi tänder ljus på advent för att räkna mer till fjärde advent men Adventskalendrar har inte riktigt något med advent att göra längre. Utan räknar mer ner från 1 december till julafton.

Hur som helst så säljer många av dessa slut redan i oktober. För utbudet är enormt men också otroligt populärt så det gör att många redan köper den i oktober för säkra sin kalender och att den ska hinna komma innan 1 december. Här har vi samlat statistik för e-butiker som säljer adventskalendrar så du ska kunna se vilken som är bästsäljare och vilken som ofta säljer slut direkt till exempel. Kanske vill du stora fram en Adventskalender som just du önskar köpa. Kanske någon med lakris?