Julstrumpor – Tips och bästsäljare


Topplista 2024:
Innehåller annonslänkar
1. Partyhallen Tomtedräkt
  • Funnits sedan 2015
  • Bra utbud av tomtedräkter!
  • En uppstickare!
  • Snabba leveranser!
  • Betyg: 5-stars-betyg
Tomtedräkter »

Att köpa en julstrumpa, vare sig det är en dekorativ strumpa att hänga upp för julklappar eller en par strumpor med julmotiv att ha på fötterna under julen, kan vara ett roligt och kreativt inslag i julens förberedelser. Julstrumpor är inte bara en festlig del av juldekorationen, utan de kan också vara ett personligt uttryck för julglädje och familjetraditioner. När du väljer en julstrumpa, finns det flera aspekter att tänka på, såsom material, design, storlek och hur de passar in i ditt hem eller personliga stil. I denna köpguide går vi igenom allt du behöver veta för att välja den perfekta julstrumpan för din jul.

1. Material och Kvalitet

När det gäller material, varierar julstrumpor mycket. Traditionella julstrumpor är ofta gjorda av tyg som sammet, fleece, eller ull, vilket ger en klassisk och varm känsla. För de mer moderna varianterna kan du hitta strumpor i syntetiska material som är lättare att rengöra och håller formen bättre. Det är viktigt att tänka på kvaliteten; en välgjord strumpa håller längre och kan bli en del av dina jultraditioner under många år. Sömmar, broderier och eventuella dekorationer ska vara noggrant utförda för att tåla årlig användning.

2. Design och Stil

Designen på julstrumpor varierar från klassiskt julrött och grönt till moderna och minimalistiska stilar. Vissa föredrar traditionella motiv som tomten, renar, och snöflingor, medan andra kanske letar efter något mer unikt eller personligt. Det finns även möjlighet att specialbeställa julstrumpor med namn eller andra personliga meddelanden. Tänk på din övergripande juldekoration när du väljer design för att skapa en sammanhängande julstämning.

3. Storlek och Funktionalitet

Storleken på julstrumpan är viktig, särskilt om du planerar att fylla den med presenter. Traditionella julstrumpor är ofta tillräckligt stora för mindre gåvor som godis, små leksaker eller andra överraskningar. Se till att strumpan är tillräckligt stark för att hålla innehållet, särskilt om du planerar att fylla den med tyngre föremål. För julstrumpor som är avsedda att bäras, är passform och komfort lika viktiga som designen.

4. Pris och Budget

Julstrumpor varierar i pris beroende på material, design och varumärke. Det är viktigt att sätta en budget innan du börjar leta. Kom ihåg att högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet. Det finns många prisvärda alternativ som fortfarande är högkvalitativa och snygga. Var medveten om att specialdesignade eller handgjorda strumpor ofta kostar mer.

5. Var du kan köpa dem

Julstrumpor finns tillgängliga i en mängd olika butiker och online. Stora varuhus och julmarknader erbjuder ofta ett brett utbud av stilar och prisklasser. Online-butiker kan ha ett ännu större urval, inklusive möjlighet till personalisering. Glöm inte att kolla in lokala hantverksmarknader eller små boutiquer, där du kan hitta unika och handgjorda alternativ.


Julstrumpa sätter man upp dagen innan julafton och sedan kommer tomten och lägger julklappar där. I Sverige gör han det på julafton och i andra länder så brukar han ofta göra det dagen efter.

Om Julstrumpa

Det vill säga den 25 december. Vill du prova om tomten lägger några klappar i strumpan kan du fråga mamma eller pappa eller någon annan nära och kära som du bor med om du kan få sätta upp någon för att se om tomten lämnar något på julafton.